1
Toimintatapani
Riippumatta siitä, onko kyse asiakirjan laatimisesta vai pitkäkestoisemmasta avioeroasiasta tai perintöriidasta, olen käytännössä todennut erittäin hyväksi keinoksi sen, että asiakas miettii seuraavat asiat:

1. Mikä on asiassa pahin pelkosi?
Mitä pelätään eniten niin lopputulokselta kuin prosessin kululta? Tämä yksinkertainen kysymys usein saa usein aikaan sen, että myös asiakas itse tiedostaa mahdolliset “väärät” motiivinsa asiassa.

2. Mistä asioista ollaan tarvittaessa valmiita sopimaan?
Asian realistinen hoitaminen edellyttää aina jonkin asteista neuvotteluhalukkuutta. Tämä ei tarkoita oikeuksistaan luopumista tai alistamiseksi tulemista. Omasta kannastaan tiukasti kiinni pitäminen aiheuttaa kuitenkin usein helposti sen, ettei järkevää lopputulosta voida saavuttaa ja lopputuloksena on käytännössä pelkkä katkeroituminen.

3. Mikä on toivottu lopputulos ja miksi?
Ymmärrettävästi lähtökohtana uudessa toimeksiannossa on aina se, että olemme yhteisymmärryksessä tavoiteltavan lopputuloksen osalta. Minun tulee olla täysin tietoinen siitä, mitä asiakas haluaa ja miksi tiettyä lopputulosta halutaan.

Kun nämä kolme asiaa ovat niin asiakkaalle kuin itsellenikin kristallinkirkkaita, voidaan molempien energia keskittää oleelliseen ja pitkäkestoisen ratkaisun löytämiseen.

Käyttäydyn aina kunnioittavasti ja lämpimästi niin asiakkaitani kuin vastapuoltakin kohtaan. Olen myös ehdottoman lojaali asiakasta kohtaan. Kerron kuitenkin myös asioita, jotka eivät aina ehkä miellytä tai joita ei välttämättä haluta kuulla, erityisesti silloin kun tavoitellut vaatimukset ovat kohtuuttomia tai mahdottomia saavuttaa.

En koskaan lähtisi sellaiseen asiaan mukaan, jossa todellisena tarkoituksena on vain kostaminen tai voittaminen, “hinnalla millä hyvänsä”. Joskus vastapuoli itse saattaa olla tällä asenteella liikkeellä, jolloin sovitteleva lähestyminen ei ole mahdollista, mutta tämä ei silti tarkoita sitä, että samanlaiseen käytökseen täytyy itse alentua.

2
Ketä palvelen parhaiten?
Kuulostavatko nämä tilanteet tutuilta?

Oletko aidosti yrittänyt neuvotellut sovinnon ehdoista, mutta vastapuoli pitää tiukasti kiinni vaatimuksistaan eikä asia enää etene. Kenties vastapuolen vaatimukset ovat todellisuudessa täysin kohtuuttomia ja sinusta tuntuu, että vaatimusten todellisena tarkoituksena on kostaminen. Itse olet kuitenkin halukas ja valmis neuvottelemaan ehdoista ja tarvittaessa myös joustamaan omista vaatimuksista.

Tai kenties sovinnon tai asiakirjan ehdot on jo toisen osapuolen kanssa sovittu pääpiirteittäin, mutta nyt tarvitsette henkilöä, joka laatisi sopimanne mukaiset asiakirjat valmiiksi ja neuvoisi teitä ehtoihin ja jatkotoimenpiteisiin liittyen.

Entä kuulostaako tämä sinulta?

Olet valmis miettimään ja hyväksymään oman roolisi siinä, missä tilanteessa nyt ollaan. Käyttäydyt kunnioittavasti tai vähintäänkin asiallisesti muita kohtaan, vaikka oma tilanteesi tuntuisikin toivottomalta ja epäreilulta ja vaikka vastapuolen käytös ei olisi kunnoittavaa tai asiallista.

Et etsi itsellesi juristia, joka pyrkii kaikin tavoin nujertamaan tai nöyryyttämään vastapuolta, vaan haluat juristin, joka on tukenasi ja neuvonantajanasi ja joka ajaa asiaasi tehokkaasti, tunnollisesti, asiantuntemuksella ja välittäen.

Jos tämä kuulostaa sinulta ja haluat tehdä kanssani yhteistyötä, voit olla yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

OTA YHTEYTTÄ ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA

[contact-form-7 id=”” title=”Ota yhteyttä/tarjouspyyntö”]

[/contact-form-7]