Etsitkö testamentillesi turvallista säilytyspaikkaa?

Turvallisin paikka testamentin säilytykselle on usein muualla kuin kotona, jossa se saattaa hävitä epähuomiossa muiden asiakirjojen joukkoon, tulipalossa, tuhoutua vesivahingossa tai joku testamenttiin tyytymätön saattaa sen jopa hävittää kuoltuasi.

Vain alkuperäinen testamentti on pätevä

Jos alkuperäinen testamentti häviää, oletetaan, että tarkoituksenasi on ollut peruuttaa testamentti hävittämällä alkuperäinen versio. Jos tuosta testamentista myöhemmin löytyy kopio, ei tuo kopio sido perillisiä eikä siinä ilmenevää toivomustasi omaisuuden jakamisesta siis perillistesi ole pakko noudattaa. Varmistaaksesi testamentin mukaisen toiveesi toteutumisen, tulisi testamentin säilytyspaikka miettiä yhtä tarkkaan kuin itse testamentin sisältö.

Pankin tallelokero vai Testamenttisäilytys?

Pankin tallelokero on aina varmin säilytyspaikka testamentille. Viime aikoina valtaosa pankeista on kuitenkin konttoreillaan joko luopunut tallelokeroista, kieltäytynyt ottamasta uusia asiakkaita tai nostanut hinnoitteluaan merkittävästi, eräässä tapauksessa peräti 600%.

Jos omasta pankistasi ei ole mahdollista vuokrata tallelokeroa tai sellaisen vuokraaminen ei omassa tapauksessasi ole muusta syystä mahdollista, voit turvautua Testamenttisäilytykseen.

Testamenttisäilytyksessä testamenttiasi säilytetään turvallisesti Asianajotoimisto Svahnin toimistolla sijaitsevassa kassakaapissa. Testamentin saa koska tahansa takaisin itselleen ja/tai siitä saa tarvittaessa kopion joko itselleen tai aikanaan kuolinpesälle. Kaikki toimii jopa joustavammin kuin pankin kanssa eikä testamentin luovutus tai vastaanotto edellytä henkilökohtaista käyntiä, vaan kaikki toimii postin välityksellä. Posti varmistaa luovutustilanteessa vastaanottajan henkilöllisyyden.

Elinaikanasi alkuperäinen tai kopio testamentista luovutetaan vain itsellesi. Kuoltuasi alkuperäinen luovutetaan vain kuolinpesän valtuuttamalle henkilölle ja jäljennös vain kuolinpesän osakkaalle tai testamentinsaajalle.

Miten palvelu toimii?

Toimeksiannon tekeminen on todella helppoa. Vain muutama askel ja testamenttisi on säilytyksessä.

  1. Lähetä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella.
  2. Saat sähköpostitse jatko-ohjeet.
  3. Maksa palvelu.
  4. Lähetä alkuperäinen testamentti valintasi mukaan joko kirjatulla kirjeellä (suositus) tai tavallisena kirjelähetyksenä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten voin muuttaa tai peruuttaa säilytyksessä olevan testamentin?

Lähetä ilmoitus asiasta sähköpostitse käyttämällä sivulta löytyvää lomaketta. Mikäli haluat, että sopimus jää voimaan, ilmoita asiasta samalla lomakkeella. Lähetä uusi testamentti ilmoittamaamme osoitteeseen.

Miten voin irtisanoa sopimukseni?

Riittää, että tilaat alkuperäisen testamentin itsellesi. Sopimus päättyy tällöin automaattisesti. Lähetä pyyntö alkuperäisen testamentin palauttamisesta sähköpostitse käyttämällä sivulta löytyvää lomaketta.

Paljonko palvelu maksaa?

Palvelu maksaa 50 euroa + alv / kalenterivuosi.

Mitä jos yhteystietoni muuttuvat?

Voit ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista joko sivulta löytyvällä lomakkeella tai vuoden lopulla toimistolta lähetettävällä tarkastuslomakkeella.

Miten perilliseni saavat tiedon testamentista?

Testamentista kannattaa ennen kaikkea ottaa kopio ja kirjoittaa tuohon kopioon selkeästi missä alkuperäinen testamentti on säilytyksessä. Kopion kanssa kannattaa myös säilyttää kaikkea kirjeenvaihtoa testamenttisäilytyksestä, jotta omaiset tietävät miten toimia alkuperäisen testamentin saamiseksi, testamentin tiedoksiantamisen tai kopion saamisen kanssa.

Jos kopion ottaminen unohtuu, lähetetään joka vuoden joulukuussa tiedossamme olevaan viimeiseen osoitteeseesi lasku tulevalle vuodelle saatekirjeineen. Tästä omaisille selviää, että olet laatinut testamentin ja missä testamentti on säilytyksessä.

Miten omaiset saavat alkuperäisen testamentin?

Alkuperäinen testamentti luovutetaan vasta perunkirjoituksen jälkeen ja se lähetetään kirjattuna kirjeenä kuolinpesälle osoitettuna. Posti tällöin hoitaa asianmukaisten valtakirjojen tarkistamisen.

Miten testamentin voi antaa tiedoksi tai siitä saa kopion perunkirjoitusta varten, jos alkuperäinen luovutetaan vasta perunkirjoituksen jälkeen?

Kuka tahansa perillisistä, testamentinsaajista, pesänselvittäjä tai -jakaja saa kopion testamentista esitettyään asiasta kirjallisen pyynnön ja osoitettuaan oikeutensa joko sukuselvityksestä, käräjäoikeuden määräyksestä tai muusta asiakirjasta.

Mitä testamentilleni tapahtuu, jos yritys vaihtaa osoitetta tai lopettaa toiminnan?

Yrityksen osoitemuutoksista ilmoitetaan aina kirjallisesti.

Mikäli yritys lopettaa toiminnan tai yrittäjä kuolee, ilmoitetaan tästä joko yrittäjän tai Asianajajaliiton toimesta. Säilytyksessä oleva testamentti palautetaan tällöin kirjattuna kirjeenä testamentintekijän viimeksi ilmoittamaan osoitteeseen.

Mitä jos toimistolla tapahtuu tulipalo, varkaus tai muu vahinko?

Asianajotoimisto Svahnilla on voimassa oleva vastuuvakuutus ja toimisto on Asianajajaliiton valvonnan alla. Asianajajaliitto valvoo muun muassa, että asiakkaan puolesta säilytettävät asiakirjat ja salassa pidettävät asiakirjat ovat asianmukaisessa ja turvallisessa säilytyksessä.

Alkuperäiset testamentit säilytetään jykevässä kassakaapissa, jolloin tulipalon, veden, varkauden tai muun tekijän aiheuttaman vahingon mahdollisuus on minimoitu.

Hinnasto ja ehdot

Hinnasto ja ehdot

Elinaikana tehtävät muutokset

Testamentin muuttaminen tai peruuttaminen

Sopimuksen irtisanominen

Yhteystietojen muutos

Kuolinpesän lomakkeet ja ohjeet

(Tulossa)

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella

Lähetä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella.
Saat jatko-ohjeet ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

[contact-form-7 id=”” title=”Testamenttisäilytys”]

[/contact-form-7]