Yleistä

Avioero tulee vireille avioerohakemuksella. Ennen kuin laitat hakemuksen vireille käräjäoikeuteen, kannattaa selvittää mitä avioeron vireille laittamisesta seuraa. Näin et menetä oikeuksiasi turhan kiirehtimisen vuoksi.

Sovinnollisessa erossa puolisot sopivat keskenään osituksen ehdoista, kun taas riitaisessa asiassa on usein tarve käyttää pesänjakajaa osituksen loppuun saattamisessa. Pesänjakajalla on oikeus päättää valtaosasta avioeron riitaisista asioista, jos puolisot eivät pääse sovintoon osituksen ehdoista.

Sekä sovinnollisissa, että riitaisissa tapauksissa kannattaa aina turvautua asiantuntevan juristin apuun vähintään omien oikeuksiensa ja velvollisuuksiensa selvittämiseksi ja sopimuksen mahdollisten ongelmakohtien välttämiseksi.

Lue lisää aiheesta blogista

Sovinnollinen asia: Avioeropaketti

Jos olet puolisosi kanssa sovinnollisella kannalla, mutta et halua itse laatia ositussopimustasi, voit antaa tehtävän asiaan perehtyneelle asianajajalle, joka ohjeistaa myös muihin avioeroon liittyviin asioissa.

Avioeropaketti maksaa alkaen 97 euroa ja valitsemastasi palvelutasosta riippuen siihen sisältyvät valmiiksi laaditut asiakirjat ja asianajajan neuvonta.

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja lue lisää avautuvalta sivulta.

AvioeropakettiAlkaen 97 euroa

Riitaisa asia: Puhelinneuvonta / pesänjakajahakemus

Jos tarvitset neuvontaa omaan tapaukseesi tai avustajan itsellesi, voit missä tahansa avioerosi vaiheessa hyödyntää puhelinneuvontaa, myös sovinnollisissa tapauksissa. Puhelinneuvonta toimii samalla alkuneuvotteluna.

Klikkaa alla olevia linkkejä ja lue lisää avautuvalta sivulta.

Varaa aika puhelinneuvontaanAlkaen 62,50 euroa


Pesänjakajahakemus15,00 euroa