Miten voitat lapsiasiassa?

Katso ensin edellinen video Miten voitat oman juttusi?

Lapsiasiat eroavat siinä, että niihin liittyvissä oikeudenkäynneissä sallitaan enemmän tunneilmaisuja, kuin muissa oikeudenkäynneissä. Usein tämä tunteiden purkaminen auttaa purkamaan pahimmat kiukut ensin pois, jonka jälkeen sovintoon pääseminen onkin jo todennäköisempää.

Selvitä omat oikeudet ja velvollisuudet

Erityisen tärkeä lapsiasioissa on selvittää omat oikeudet ja velvollisuutensa. Jos on yliarvioinut omat menestymismahdollisuutensa väärin, ja asia muuttuu tästä syystä hyvin riitaiseksi, on asiassa todellisena kärsijänä lapsi. Lapsi kyllä vaistoaa, että kaikki ei ole hyvin ja että vanhemmat käyttäytyvät eri tavalla.

Ennen kuin lähdet agressiivisesti ajamaan siis omia oikeuksiasi, selvitä ensin mitkä ne ovat. Lapsiasioissa tärkeätä on myös selvittää omat velvollisuudet. Näitä harvoin oikeasti ymmärretään ja keskitytään vain omien oikeuksiensa ajamiseen.

Aja lapsen etua, älä omaa

Usein riitaisissa lapsiasioissa ollaan tiukasti ajamassa omaa etua ja harvemmin lähdetään lapsen edusta. Jo yksistään tämän ajatusmallin kääntäminen oman edun ja oikeuksiensa ajamisesta muuttaa usein asenteen koko prosessia kohtaan.

Hanki itsellesi juristi

Lapsiasiat ovat hyvin tunnepitoisia, jolloin on vaikea saada asiaan riittävää etäisyyttä ymmärtääkseen menestymismahdollisuudet, mitä asiaa kannattaa ajaa ja miten. Voit hyvinkin olla sitä mieltä, että tietyt asiat ja tapahtumat oikeuttaisivat sinut varmaan ”voittoon”. Juridisesti voi kuitenkin olla, ettei näillä ole minkäänlaista merkitystä.

Juristi auttaa keskittymään olennaiseen, ohjaa sinua toimimaan oikein ja varmistaa juttusi menestymismahdollisuudet, joita muuten saatat omalla käytökselläsi ja täysin tiedostamatta todellisuudessa vain sabotoida.

Palvelut

Puhelinneuvonta

© 2017 ASIANAJOTOIMISTO SVAHN OY | Rekisteriseloste | Käyttöehdot | Etämyynnin ennakkotiedot | Hinnasto